BOŽIČKOVANJE

Božiček se je enkrat pripeljal s sankami, drugič je prismučal, naslednjič je padel skozi dimnik, nato se je pripeljal s tovornjakom Coca Cole, letos pa si je za prevoz omislil kar traktor. Nekoč se je zgodilo, da se je zataknil v dimniku, tako da so ga morale interventno reševati gasilke. Ideje za norčavost in izvirnost te prireditve so se kar vrstile in nepogrešljivi animator Franc Plevnik je s svojimi zanimivimi prigodami celotno dogajanje le še popestril. Seveda pa je božiček s sabo zmeraj prinesel še koš daril za vsakega otroka. Čeprav stroške darila pokrijejo starši sami, božiček vsako leto obdari od 80  do 100 otrok. To prireditev obišče tudi do tristo ljudi, vse pa KET pogosti s kuhanim vinom in čajem.

Temu dogodku se že šest let pridružujejo žive jaslice. Ideja za postavitev teh se je porodila, ko je KET postavil na platoju nad dvorano kamnoseško delavnico, ki se je v božičnem času spremenila v betlehemsko votlino, v katero sta se zatekla Marija in Jožef z Jezusom.  Temu dogodku se pridružijo še angeli in pastirji z živimi živalmi (ovcami, kozami, konji in tudi poni ni izostal). Pridejo tudi sv. trije kralji, tako da je predstavitev živih jaslic popolna. Postavitev tega projekta zahteva dobro pripravo, organizacijo in izvedbo, zato sodeluje od dvajset do trideset ljudi. Dogodek spremljajo nastopi otrok ribniškega vrtca in samostojni nastopi osnovnošolskih otrok, nekaj let pa nas že razveseljuje tudi briljantni glas Alje Krušič.

Zadnja pridobitev so novi  kostumi akterjev jaslic, ki  jih je izdelala vaška skupnost, pod vodstvom mojstrice Tine Pečovnik, kar da slutiti, da izvajalcem še niso pojenjale moči in ideje in se bo tradicija živih jaslic in božičkovega prihoda v naš Josipdol vsaj še nekaj časa nadaljevala.

 

Božiček se je enkrat pripeljal s sankami, drugič je prismučal, naslednjič je padel skozi dimnik, nato se je pripeljal s tovornjakom Coca Cole, letos pa si je za prevoz omislil kar traktor. Nekoč se je zgodilo, da se je zataknil v dimniku, tako da so ga morale interventno reševati gasilke. Ideje za norčavost in izvirnost te prireditve so se kar vrstile in nepogrešljivi animator Franc Plevnik je s svojimi zanimivimi prigodami celotno dogajanje le še popestril. Seveda pa je božiček s sabo zmeraj prinesel še koš daril za vsakega otroka. Čeprav stroške darila pokrijejo starši sami, božiček vsako leto obdari od 80  do 100 otrok. To prireditev obišče tudi do tristo ljudi, vse pa KET pogosti s kuhanim vinom in čajem.

Temu dogodku se že šest let pridružujejo žive jaslice. Ideja za postavitev teh se je porodila, ko je KET postavil na platoju nad dvorano kamnoseško delavnico, ki se je v božičnem času spremenila v betlehemsko votlino, v katero sta se zatekla Marija in Jožef z Jezusom.  Temu dogodku se pridružijo še angeli in pastirji z živimi živalmi (ovcami, kozami, konji in tudi poni ni izostal).  

Pridejo tudi sv. trije kralji, tako da je predstavitev živih jaslic popolna. Postavitev tega projekta zahteva dobro pripravo, organizacijo in izvedbo, zato sodeluje od dvajset do trideset ljudi. Dogodek spremljajo nastopi otrok ribniškega vrtca in samostojni nastopi osnovnošolskih otrok, nekaj let pa nas že razveseljuje tudi briljantni glas Alje Krušič, lanske zmagovalke Slovenija ima talent.

Zadnja pridobitev so novi  kostumi akterjev jaslic, ki  jih je izdelala vaška skupnost, pod vodstvom mojstrice Tine Pečovnik, kar da slutiti, da izvajalcem še niso pojenjale moči in ideje in se bo tradicija živih jaslic in božičkovega prihoda v naš Josipdol vsaj še nekaj časa nadaljevala.

 

Nazadnje sta se božiček in škratek samo sprehodila skozi Josipdol in delila sladka presenečenja :)

Politika zasebnostiPogoji uporabePiškotkiImprint       Vse pravice pridržane. © 2023 KET Josipdol
Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu