Prvomajski pohod

Prvi maj je delavski praznik, ki ga delavci s podporo sindikalnih organizacij množično praznujejo v obliki organiziranih pohodov na slovenske vrhove in k drugim krajevnim obeležjem.

Tako je tudi v času mlade slovenske države vzklila ideja, da se v tradicionalno delavskem naselju Josipdol priredi druženje krajanov na ta praznik. Vaška skupnost Josipdol, Turistično društvo Ribnica na Pohorju in Planinsko društvo Ribnica na Pohorju so sprejeli skupno odločitev, da se priredi pohod iz Ribnice v Josipdol in nato po gozdni učni poti do Štruca. Branko in Silva Plevnik sta organizirala druženje in hrano za pohodnike. Temu so se  pridružile še vaške igre, tako da je le malokdo zapustil kmetijo pred večerom.

Društvo KET se je s svojim prispevkom pri organizaciji in kritju stroškov za pogostitev gostov z veseljem odzvalo povabilu vaške skupnosti in tako postalo eno izmed glavnih akterjev in nato tudi gonilni motor tega tradicionalnega dogodka. Odkar se je osrednje druženje pohodnikov preselilo s kmetije Štruc v večnamensko dvorano Josipdol pa KET poskrbi, da vsak udeleženec dobi brezplačno malico, pred dvorano pa se odvijajo vaške igre za vse tiste, ki jim je kljub pohodu ostalo še dovolj moči za vlečenje vrvi, skakanje v vrečah, metanje kock in podobnih norčij, ob katerih zaradi smeha bolijo trebuhi.

 

Politika zasebnostiPogoji uporabePiškotkiImprint       Vse pravice pridržane. © 2023 KET Josipdol
Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke. S klikom na "V redu" se strinjate, da lahko uporabljamo vse sklope piškotkov. Če želite, lahko posamezne sklope izberete tukaj.   V redu